Šef EU kaže da će javnost koja odbije WEF digitalne lične karte biti isključena iz društva (?) 🇷🇸

  • Post author:
  • Post category:Politika

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen upozorila je da će ljudi koji odbiju da prihvate novu šemu VEF-a za digitalni IDbiti isključeni iz učešća u društvu.

Tokom nastupa na samitu G20, nazvanom „Jedna budućnost“, fon der Lajen je izjavila da će naša kolektivna budućnost da bude digitalna i njom će da upravljaju globalističke organizacije kao što je WEF (Svetski Ekonomski Forum).

Summit.news izveštava: Fon der Lajen, na svom mestu predsednice Evropske komisije, u svom obraćanju dotakla se veštačke inteligencije i digitalnog sveta. Ona je priznala potencijalne opasnosti i ogromne mogućnosti povezane sa napredovanjem AI tehnologije i naglasila važnost kanalisanja takve eksplozivne tehnologije.

„Danas želim da se fokusiram na veštačku inteligenciju i digitalnu infrastrukturu. Kao što je opisano, AI nosi rizike, ali nudi i ogromne mogućnosti. Ključno pitanje je kako iskoristiti tehnologiju koja se brzo menja.

„U EU smo 2020. predstavili prvi zakon o veštačkoj inteligenciji. Želimo da olakšamo inovacije uz izgradnju poverenja. Ali treba nam više. Ono što svet radi sada će oblikovati našu budućnost. Verujem da Evropa i njeni partneri treba da razviju novi globalni okvir za rizike od veštačke inteligencije“, rekla je fon der Lajen.

Fon der Lajen je pohvalila potez Evropske unije 2020. da uvede prvi pravni okvir za veštačku inteligenciju, korak koji je preduzet sa namerom da podstakne inovacije uz poverenje. Međutim, ona je insistirala da to nije dovoljno. Ona je predložila multinacionalno usvajanje mehanizma za suočavanje sa rizicima od veštačke inteligencije.

Šef EU je takođe naglasila da se globalno prihvaćeni standardi moraju kreirati u nadležnosti Ujedinjenih nacija, slično njihovom Međuvladinom panelu za klimatske promene. Čovečanstvo bi imalo koristi, tvrdila je, ako bi međunarodna vlast mogla da razjasni rizike i koristi u vezi sa veštačkom inteligencijom, slično IPCC-u za klimatske probleme.

Istovremeno, Fon der Lajen je zagovarala koncept digitalne javne infrastrukture sličnog sistemu pasoša za koronavirus – sistem koji je razvila EU kao odgovor na sagu o kovidu. Svetska zdravstvena organizacija ga je prihvatila raširenih ruku kao globalni standard za borbu protiv zdravstvenih pretnji.

“Mnogi od vas su upoznati sa digitalnim sertifikatom COVID-19. EU ga je razvila za sebe. Model je bio toliko funkcionalan i toliko pouzdan da ga je 51 država na 4 kontinenta besplatno usvojila. Danas ga SZO koristi kao globalni standard za olakšavanje mobilnosti u vremenima zdravstvenih pretnji”, nastavila je fon der Lajen.

Zabrinjavajuće je da je fon der Lajen pohvalila korake EU ka blokovskoj aplikaciji za digitalni identitet koja može da čuva lične podatke građana, uključujući kreditne kartice, vozačku dozvolu i podatke o pasošu.

Ovakvi događaji zvone na alarm za pojedince i nacije koji cene slobodu govora i privatnost.

Izvor: https://thepeoplesvoice.tv/eu-chief-says-public-who-refuse-wef-digital-ids-will-be-excluded-from-society/

Delite ...