Japan zvanično proglasio veštačku inteligenciju „egzistencijalnom pretnjom čovečanstvu“ 🇷🇸

Japan upozorava da bi veštačka inteligencija mogla da izazove potpuni kolaps društvenog poretka

Pol Džozef Votson, 9. april 2024.

Rezultat je rat i kraj demokratije.

Dve najveće japanske kompanije upozorile su da bi veštačka inteligencija mogla da izazove potpuni kolaps društvenog poretka ako se brzo ne stavi pod kontrolu.

Nippon Telegraph and Telephone (NTT) i Yomiuri Shimbun Group Holdings, najveća telekomunikaciona kompanija u zemlji i najveće novine u zemlji, zajednički su objavili manifest AI.

Upozorava se da, ako se zakoni ne donesu brzo u svim značajnim državama širom sveta, veštačka inteligencija preti da desetkuje demokratiju i izazove široko rasprostranjene društvene nemire.

Ukazujući na programe veštačke inteligencije koje razvijaju američki tehnološki giganti, manifest upozorava: „U najgorem slučaju, demokratija i društveni poredak bi mogli da propadnu, što bi rezultiralo ratovima.

U izveštaju se navodi da je takva tehnologija dizajnirana da privuče pažnju korisnika bez obzira na moral ili tačnost.

Vođene istraživačima Univerziteta Keio, kompanije su pozvale japansku vladu da donese nove zakone za zaštitu izbora i nacionalne bezbednosti od veštačke inteligencije.

Kao što smo ranije istakli, programi kao što je Google Gemini AI sistem, izazvali su bes nakon što su otvoreno diskriminisali bele ljude i u nekim slučajevima ih potpuno izbrisali iz istorije.

OpenAI-jev ChatGPT proizveo je podjednako smešan sadržaj u jednom slučaju, rekavši da će odbiti da tiho izgovori rasno vređanje koje nijedan čovek ne može da čuje, kako bi spasao milijardu belaca od „bolne smrti“.

Izvor: https://modernity.news/2024/04/09/japan-warns-ai-could-cause-total-collapse-of-the-social-order/

Delite ...