Izraelski 8-godišnjak „Dečak sa postera“ za vakcinu protiv Covid-a umro nakon što je doživeo iznenadan srčani zastoj 🇷🇸

Provereno (Fact checked)
13. Oktobar 2023,

Osmogodišnji „dečak sa plakata“ izraelske nacionalne kampanje za vakcine protiv virusa Covid iznenada je preminuo nakon što je doživeo srčani zastoj dok se kupao u kadi.

Jonatan Moše Erlihman, kome je na zahtev roditelja ubrizgana mRNA, navodno je skliznuo pod vodu nakon što mu je srce iznenada stalo, zbog čega se udavio.

On je u teškom stanju hitno prevezen u bolnicu Hadasa na planini Skopus, ali je preminuo nekoliko dana kasnije, 28. septembra, nakon što je održavan u životu na aparatima za održavanje života.

Prema izveštajima, Jonatan se pojavio u video snimku koji je proizveo Regionalni savet Mateh Binjamin 2020. kada je imao samo 5 godina.

Video je deo programa koji je finansirala vlada pod nazivom „Šuški u zemlji Binjamin“, a koji je imao za cilj da „obrazuje“ decu o mRNK i vakcinama u formatu nalik dečjoj TV emisiji. Pogledajte:

Uloga Jonatana Erlihmana u promociji vakcine protiv Covid-a učinila ga je „dečkom sa postera“ za vakcinaciju dece u Izraelu. Film naglašava da deca nemaju izbora kada je u pitanju dobijanje inekcija mRNA.

Nakon tragedije, porodica Erlihman je izdala saopštenje:

“Naš Jonatan Moše je pre kratkog vremena preminuo. Uoči Jom Kipura, Jonatan je doživeo srčani zastoj u našoj kući i od tada se borimo uz njega nakon njegovog kolapsa.

S ljubavlju se zahvaljujemo svima nama dragim, koji su bili uz nas poslednjih dana njegovog života.”

Jonatan nije prvo ‘dete sa plakata’ za vakcine koje je iznenada umrlo.

Prošle godine, “dečak sa plakata” za vakcinaciju u detinjstvu, Santino Godoj Blanko, takođe je umro sa samo 4 godine.

Santino je tragično preminuo nakon što se razboleo sa mnoštvom prijavljenih simptoma.

On je prikazan na veb strani argentinske vlade pod smernicama za materijal za kampanju vakcinacije.

„Vakcine nas štite“, glasi slogan pored Blanka, koji drži pesnicu.

Izvor: https://thepeoplesvoice.tv/israels-8-year-old-covid-vaccine-poster-boy-dies-suddenly-after-suffering-cardiac-arrest/

Delite ...