Preko Međunarodne klasifikacije bolesti (ICD) žele da zadru u našu privatnost i razotkriju svačiji vakcinalni status 🇷🇸

Nove dijagnostičke šifre za status imunizacije protiv COVID-19

Šta samo znači ICD šifra Z28.310: Nevakcinisan za COVID-19?25.01.2023.

ICD služi širokom spektru upotreba na globalnom nivou i pruža kritičko znanje o obimu, uzrocima i posledicama ljudskih bolesti i smrti širom sveta putem podataka koji se prijavljuju i kodiraju pomoću ICD-a. Klinički termini kodirani ICD-om su glavna osnova za zdravstvenu evidenciju i statistiku bolesti u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj zaštiti, kao i o uzroku smrti. Ovi podaci i statistika podržavaju sisteme plaćanja, planiranje usluga, administraciju kvaliteta i bezbednosti i istraživanje zdravstvenih usluga. Dijagnostičke smernice povezane sa kategorijama ICD takođe standardizuju prikupljanje podataka i omogućavaju istraživanja velikih razmera.

Više od jednog veka, Međunarodna klasifikacija bolesti (ICD) je bila osnova za uporedive statistike o uzrocima mortaliteta i morbiditeta između mesta i tokom vremena. Nastala u 19. veku, najnoviju verziju MKB-a, MKB-11 , usvojila je 72. Svetska zdravstvena skupština 2019. godine i stupila je na snagu 1. januara 2022. godine.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO)

ICD sistem se široko koristi u SAD i svetu. Donošenjem Zakona o pristupačnoj nezi (Obamacare) od strane Kongresa 2012. godine, ICD sistem kodiranja je postao potpuno integrisan sa digitalizacijom zdravstvenih kartona u SAD.

Prema Centrima za kontrolu bolesti (CDC) ,

„Pored glavnog ICD-a, SZO ovlašćuje vladu SAD da razvije modifikaciju za klasifikaciju morbiditeta iz bolničkih i ambulantnih kartona, lekarskih ordinacija i većine istraživanja Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku (NCHS) . Ova modifikacija je poznata kao Međunarodna klasifikacija bolesti, klinička modifikacija (ICD-CM).“

Ovo je važno, pošto SZO ovlašćuje vladu SAD da modifikuje sistem klasifikacije kako bi zadovoljio specifične potrebe. Sistem klasifikacije ICD vodi Svetska zdravstvena organizacija, a ne vlada SAD.

U aprilu 2022., savezni centri za Medicare i Medicaid (CMS) objavili su novi set kodova koji se odnose na status vakcinacije i koji izazivaju zabrinutost. Ovi ICD kodovi nisu zasnovani na bolesti ili oboljenju, već su zasnovani na statusu vakcinacije protiv COVID-19 . Bilo je potrebno skoro godinu dana, ali u januaru 2023. ovi kodovi su postali dostupni skoro svakoj medicinskoj klinici i bolnici u SAD.

CDC ažurira smernice za šifre za nedovoljnu imunizaciju COVID-19

Dozvolite mi da budem još konkretniji, gore navedeni kodni broj Z28.310 nije šifra za bolest ili dijagnozu, već za neusaglašenost medicinske procedure. Ovo je zadiranje u naše pravo na privatnost. Mora postojati izbor i taj izbor mora biti privatan.

Jednom kada je vakcinalni status neke osobe kodiran i učitan u veliku bazu podataka, mogu mu pristupiti i državni i privatni zavodi za zdravstveno osiguranje. Administrativni državni službenici u CDC-u (još uvek) nisu proglasili imunizacioni status bolešću koja može da se prijavi, ali je status imunizacije naveden kao jedan od razloga za obavezno prijavljivanje . Oni su na samo jedan korak od mogućnosti prikupljanja ovih informacija bez vaše dozvole. Ergo: lakše do vakcinalnih pasoša.

U ovoj zemlji, neažurnost vaše evidencije o vakcinama može značiti:

  • Vlada neće ograničiti vaša putovanja, avio kompanije hoće.
  • Vlada neće ograničiti vaša putovanja, druge nacije hoće.
  • Vlada neće ograničiti vaša putovanja, rentakar kompanije hoće.
  • Vlada neće ograničavati vaša putovanja, javni prevoz hoće.
  • Vlada neće ograničavati vaša putovanja, privatne kompanije hoće.

(Zvuči poznato)…

Istina je da se ove informacije, po zakonu, ne smeju deliti. Zakon o privatnosti iz 1974. bi to trebalo da obezbedi, ali tokom obaveznih mandata za vakcine protiv COVID-19 – nije. Deca nisu bila zaštićena od toga da se ove informacije dele sa školama. Zaposleni nisu bili zaštićeni kada su poslodavci imali “pravo” da zahtevaju informacije o statusu vakcinacije. Studenti fakulteta su morali da budu vakcinisani i da pokažu dokaz o vakcinaciji. Dakle, uprkos tome što su postojali zakoni u knjigama, ovi zakoni su bili i još uvek se stalno krše. Mislim da će u slučaju statusa imunizacije vlada će još da zahteva da nastavi da razbija tajnost na našim zdravstvenim kartonima. Ovo nije gotovo.

„Sve savezne agencije takođe moraju da ispune zahteve Zakona o privatnosti iz 1974. godine, koji ograničava koje informacije o pojedinačnim građanima – uključujući sve lične zdravstvene informacije – mogu da se dele sa drugim agencijama i sa javnošću. ( HHS.gov )

Ali ICD šifre idu dublje od statusa imunizacije, a nove šifre koje sam nedavno otkrio impliciraju da vlada za nas ima mnogo mračniju budućnost.

Ne postoje samo ICD za one koji su „nedovoljno imunizovani“, već Svetska zdravstvena organizacija i Federalni centri za medicinsku pomoć i medikejd (CMS) imaju rešenje da se pobrinu za to. Sada imaju ICD kodove kako bi osigurali savetovanje o bezbednosti imunizacije. Evo stranice za Z71.85 je naplativi ICD-10 kod koji se koristi za određivanje medicinske dijagnoze susreta za savetovanje o bezbednosti imunizacije ” Da, i vi možete da prođete program „preedukacije” ili će to možda biti „ kamp za prevaspitanje namenjen deci. Da, kamp ima mekše i nežnije značenje, zar ne? A deca jednostavno vole da idu u kamp! (Doneo vam Pfizer) .

Američka akademija za pedijatriju nudi sledeće informacije o Z71.85 (savetovanje o bezbednosti imunizacije)

Napomena: bez člana Američke akademije za pedijatriju, nemam pristup da otkrijem o kojoj „prilici“ moram da „izveštavam“, u vezi sa onima kojima je potreban Z71.85, inače poznato kao „savetovanje o bezbednosti imunizacije“…


Postoji još više dokaza da se ovi kodeksi sprovode na nacionalnom nivou:

Američko udruženje porodičnih lekara nedavno je dodalo sledeće na svoju veb stranu:

Novi dijagnostički kodovi za status imunizacije protiv COVID-19 

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Centri za Medicare & Medicaid usluge objavili su tri nova dijagnostička koda, uključujući dva za status imunizacije protiv COVID-19. Sledeći kodovi će biti dostupni od 1. aprila:

  • Opis ICD-10-CM
  • Z28.310 Nevakcinisan za COVID-19
  • Z28.311 Delimično vakcinisano protiv COVID-19
  • Z28.39 Drugi status nedovoljne imunizacije

Prema ICD-10-CM smernicama , kliničari mogu dodeliti kod Z28.310, „Nevakcinisan za COVID-19“, kada pacijent nije primio dozu nijedne vakcine protiv COVID-19. Kliničari mogu dodeliti kod Z28.311, „Delimično vakcinisan protiv COVID-19“, kada je pacijent primio najmanje jednu dozu režima vakcine protiv COVID-19 sa više doza, ali nije primio doze neophodne da ispuni CDC definiciju „potpuno vakcinisan” u vreme susreta. (Za informacije o tome šta predstavlja „potpuno vakcinisan“, posetite veb lokaciju CDC-a .) Novi kod Z28.39 služi za prijavljivanje kada pacijent nije u toku sa drugim vakcinama koje nisu COVID-19.


Administrativna država je zauzeta izgradnjom sistema vakcinalnih pasoša koji će biti aktivan pre nego što većina Amerikanaca bude svesna šta im se radi.

Niko vam neće pokucati na vrata tražeći status vakcine jer već znaju. Da li se sećate da ste na tom obrascu kod zubara ili lekara tražili vaš status vakcine, kao i broj socijalnog osiguranja i datum rođenja kada ste se prijavili na termin? Sve što CDC treba da uradi je da malo izmeni definiciju onoga što je događaj koji treba da se prijavi kako bi uključio Z28.310 i Z28.311 i oni mogu da koriste ove informacije po volji (ako već nisu na osnovu “Akta za hitne slučajeve COVID-19” izvršne odredbe koju je Bajden ponovo odobrio).

Ne treba im odobrenje Kongresa ili suda jer smo im dali informacije preko naših zdravstvenih radnika. CDC je vladina organizacija koja ima zadatak da prati vakcinalni status kod pojedinaca. Oni već imaju evidenciju, kao i ažurirane informacije o busterima. Oni samo treba da izmene definiciju tu i tamo, ili da nateraju predsednika Bajdena da na neodređeno vreme drži vanrednu situaciju za javno zdravlje zbog COVID-19 i vakcinalni pasoši će biti svršen čin.


Vanredna situacija u oblasti javnog zdravlja daje saveznoj vladi širok spektar ovlašćenja u brojnim oblastima u vezi sa Covid-19, uključujući praćenje podataka


Dakle, ništa ih ne sprečava da ove informacije podele sa drugim vladama, školama, avio kompanijama, itd. Ništa osim nas.

Postavlja se pitanje šta tu može da se učini?

Prvi korak je da Kongres mora da deluje kako bi završio ono što je Senat započeo proglašavanjem vanredne situacije u javnom zdravlju, završenom. Vanredno stanje u javnom zdravstvu mora da se završi i jedini način da se to desi je da i Predstavnički Dom proglasi kraj toga.

Na kraju, rešenja moraju da dođu iz Kongresa. Oni moraju odlučno da odbiju sve pokušaje administrativne države, UN, SZO, HHS i Bajdenove administracije da od svih nas zahtevaju vakcinalni pasoš ili digitalnu ličnu kartu. Zatim moraju da rade na obezbeđivanju slobode putovanja za građane Sjedinjenih Država tako što će se zalagati za prava svih.

Kontaktirajte svog kongresmena/ku i obavestite ih da podržavate novi “Izabrani podkomitet za naoružanje savezne vlade” da istraži pitanja građanskih sloboda i kako vlada i privatne kompanije prikupljaju i analiziraju informacije o Amerikancima. Formiranje ovog odbora je odličan početak, ali ovi odbornici imaju puno toka da urade i očekujemo odgovore!

Izvor: https://rwmalonemd.substack.com/p/new-diagnosis-codes-for-covid-19

Delite ...